Onze filosofie

Op de biermarkt zijn het de grote merken die de dienst uit maken. Grote marketingbudgetten, sponsoring en prijsconcurrentie zorgen ervoor dat ze de markt blijven domineren. Hoewel dit een begrijpelijk gevolg is van commercie, zorgt het ons inziens voor een afname aan diversiteit en originaliteit. Doordat deze megabedrijven zich richten op de commerciële meerderheid blijven bijzondere, vernieuwende producten achter. Marktonderzoek en marketing nemen het over van passie en intuïtie.

 

Maarrr, goed nieuws, hier zit verandering in! Steeds meer relatief kleine, zelfstandige brouwerijen produceren serieus lekker bier. Een trend die vanuit America de term 'craft beer' de wereld in geholpen heeft. Bij Mother's finest zijn we blij met deze ontwikkelingen en steunen dan ook graag de wat kleinere spelers van de bierwereld. Het blijft tenslotte een flinke uitdaging, opboksen tegen die biergiganten.

 

Om deze reden werkt Mother's Finest vooral samen met kleinere brouwerijen en blijft zoveel mogelijk weg bij de gevestigde namen. Brouwen met liefde en aandacht voor bier, daar staan we voor bij Mother's Finest! Omdat de term 'craft bier' in eerste instantie uit Amerika komt, is het thema van het festival Amerikaans. Dat betekent natuurlijk niet dat we alleen Amerikaanse bieren schenken, ook Utrechtse, Nederlandse en allerhande Europese brouwerijen zijn van de partij. Samen laten we zien dat het ook kan zonder enkel grote merken! 

Mother's Finest, Janskerkhof, Utrecht 

Info@mothers-finest.nl